Netgsm Kimin?

Bankacı

Uzman
kimin-png.88

Netgsm, 2004 yılında Cemal Kaya ve Adem Öcal tarafından "Net Ankara Telekomünikasyon Elektronik Bilgisayar Teknolojileri Ticaret ve Sanayi AŞ" adıyla kurulmuş bir telekomünikasyon şirketidir. Şirket, 2010 yılında ismini "Netgsm İletişim ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi" olarak değiştirmiş ve GSM operatörlüğüne başlamıştır. Türkiye'nin dördüncü GSM operatörü olarak faaliyet gösteren Netgsm, Turkcell ile yaptığı iş birliğiyle kendi GSM çekirdek şebeke altyapısını kurmuştur.

Netgsm'in sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal’dur. Adem Öcal, 1962 Eğirdir doğumlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu bir mühendis ve kamu yönetimi alanında da lisansüstü eğitim almış bir uzmandır. Kariyerine PTT’de başlamış, çeşitli yönetim pozisyonlarında bulunmuş ve 2000 yılından sonra kendi şirketlerini kurarak telekomünikasyon sektöründe deneyim kazanmıştır. Netgsm, şu anda sabit telefon, VoIP, SMS, internet ve sanal mobil telefon hizmetleri sunmakta ve 200 bine yakın abonesi bulunmaktadır. Şirket, 2024 yılında mobil operatör olarak abone alımına başlamış ve 3 milyon abone hedeflemektedir.

Geri