Dil ve Konuşma Terapisti Maaşları

Bankacı

Uzman
maas-jpg.5

Dil ve konuşma terapisti maaşları, deneyim süresi, eğitim seviyesi, çalıştığı kurum ve görev tanımı gibi faktörlere göre değişmektedir. Ortalama olarak, dil ve konuşma terapistleri ayda 30.800 TL ile 50.000 TL arasında maaş almaktadır.

Yeni mezun dil ve konuşma terapistleri genellikle özel kliniklerde veya hastanelerde asistan olarak çalışmaya başlarlar. Bu pozisyonlarda ortalama maaşlar 25.000 TL ile 35.000 TL arasındadır.

Deneyimli dil ve konuşma terapistleri genellikle özel kliniklerde veya devlet hastanelerinde tam zamanlı olarak çalışmaktadırlar. Bu pozisyonlarda ortalama maaşlar 35.000 TL ile 50.000 TL arasındadır.

Yüksek lisans veya doktora yapmış dil ve konuşma terapistleri genellikle üniversitelerde öğretim görevlisi veya araştırmacı olarak çalışmaktadırlar. Bu pozisyonlarda ortalama maaşlar 40.000 TL ile 60.000 TL arasındadır.

Dil ve konuşma terapistleri için maaşları etkileyen diğer faktörler şunlardır:
  • Çalıştığı kurum: Özel kliniklerde çalışan dil ve konuşma terapistleri, devlet hastanelerinde çalışan dil ve konuşma terapistlerine göre daha yüksek maaş alabilmektedirler.
  • Görev tanımı: Birebir terapi seansları yapan dil ve konuşma terapistleri, grup terapi seansları yapan dil ve konuşma terapistlerine göre daha yüksek maaş alabilmektedirler.
  • Eğitim seviyesi: Yüksek lisans veya doktora yapmış dil ve konuşma terapistleri, lisans mezunu dil ve konuşma terapistlerine göre daha yüksek maaş alabilmektedirler.

Geri